Kávovar French Press

15,00 

Kanvica ideálna na prípravu bylinkových čajov alebo kávy na spôsob french press.

Vďaka sitku nebudete potrebovať žiadne kávové filtre, takže nevytvoríte žiaden odpad navyše.

Kávovar je vyrobený z kvalitnej recyklovateľnej českej skloviny bez kadmia a olova a odoláva vysokým teplotám do 300 °C, ale i nízkym do -40°C. Je schválený pre styk s potravinami v domácnostiach aj profesionálnych prevádzkach.

Lze mýt v automatické myčce Lze uchovávat v chladničce Schváleno pro styk s potravinami v domácnostech i profesionálních provozech Vyrobeno z recyklovatelné skloviny bez kadmia a olova

Dostupnosť Na sklade

Pri objednávke nad 45€ máte dopravu zadarmo.

Ako sa o kávovar správne starať?

  • vhodný do umývačky riadu
  • dodržujte zásadu pozvoľného ochladzovania
  • umývajte jemnými umývacími prostriedkami, ktoré sklo nepoškriabu
Krajina pôvodu

Česko

Zloženie

borosilikátové sklo

Objem

1l

Príprava kávy french press

Postup pre čo najlepšiu chuť kávy s použitím kávovaru French Press:

    1. French Press zohrejte tak, že doň nalejete horúcu vodu.
    2. Čerstvú praženú kávu nameľte na strenú hrúbku mletia.
    3. Osvedčený pomer káva:voda je 60:1000 vody (napr. ak varíte 250g nápoja, použite 15g kávy).
    4. S hrúbkou mletia a pomerom kávy a vody sa nebojte experimentovať.
    5. Keď je káva namletá, horúcu vodu z kávovaru vylejte (po vychladnutí ňou napr. zalejte kvety, je škoda vyliať ju do odtoku).
    6. Nasypte kávu do kávovaru a zalejte potrebným množstvom vody.
    7. Voda by mala byť ideálne filtrovaná a čím horúcejšia, tým lepšia.
    8. Zalievajte krúživým pohybom a snažte sa namočiť všetky zrniečka kávy čo najrýchlejšie.
    9. Jemne zamiešajte, nasaďte poklop kávovaru, no filter nechajte úplne hore (nestláčajte ho).
    10. Kávu nechajte extrahovať 4 minúty.
    11. Po uplynutí času lyžičkou “rozbite” krustu na povrchu a zrnká, ktoré ešte zostali na povrchu, odoberte lyžičkou a hoďte do kompostu.
    12. Nasaďte poklop kávovaru a filter stlačte iba po hranicu hladiny kávy.
    13. Filter neodporúčame stláčať úplne. Zabránite tak rozvíreniu už usadenej kávy.
    14. Servírujete do obľúbenej šálky 😊
    15. Ak máte viac porcií kávy, prelejete ju do inej nádoby, aby nedochádzalo k ďalšej extrakcii a káva nezhorkla.
Scroll to Top
Predtým ako odídeš:

prihlás sa na odber nášho newslettera! Získaš tak zľavu 5% na prvý nákup a pravidelnú dávku informácií, noviniek a inšpirácie!