Vrtuľky z dvojzrnky

Od: 1,63 

Celozrnné cestoviny z dvojzrnky sú vhodné pre ľudí zameraných na zdravú stravu, pretože sa vyznačujú prirodzeným obsahom

  • nenasýtených mastných kyselín
  • minerálnych látok
  • vitamínov
  • vlákniny

Táto znovuobjavená plodina je vhodná pre ľudí s intoleranciou, alergiou, senzitivitou na lepok modernej pšenice (nie celiakiou). Má odlišnú genetickú výbavu a teda aj odlišný lepok, ktorý sa považuje za spúšťač imunitných reakcií.

  • 250g
  • 500g
  • 1kg
Zrušiť výber

Táto starobylá pšenica pochádza z oblasti Myjavy, kde sa ekologicky pestuje na brezovských kopaniciach. Dvojzrnka bola jednou z významných plodín po vyše 7000 rokov. Je prastarým predchodcom modernej pšenice a špaldy. Cestoviny z nej sú vyrobené klasickým spôsobom v cestovinárskom lise z celozrnnej dvojzrnky a vody.

Návod na prípravu:
Cestoviny vložíme do vriacej osolenej vody (na 100g cestovín ide 1,3l vody) a za občasného miešania varíme 4 minúty, aby boli Al Dente. Po odstavení z platne ich necháme 1 minútu dôjsť. Cestoviny scedíme a rozložíme na plech, aby sa nezlepili.

Hmotnosť

250g, 500g, 1kg

Krajina pôvodu

Slovensko

Zloženie

múka z pšenice dvojzrnky celozrnná z ekologického poľnohospodárstva, voda

Alergény: lepok

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota: 1500kJ/360kcal
Tuky: 108g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,3g
Sacharidy: 68,6g – z toho cukry 3,7g
Vláknina: 5,7g
Bielkoviny: 13,3g
Soľ: 0,006g

Scroll to Top