Vedeli ste, že v rámci Uhorska patrilo prvenstvo v pestovaní maku Slovensku. Naši predkovia ho však používali už 6 tisícročí pred našim letopočtom! V stredomorskej oblasti sa využíval najmä ako sedatívum pri poraneniach a okultných stretnutiach na liečbu kožných problémov či epilepsie. Ako olejnina sa začal pestovať až začiatkom 19. storočia po katastrofálnom poškodení olivových kultúr vo Francúzsku.
Makový toliar
0,90 €
Makové kolieska s polevou z horkej čokolády – ku káve, čaju alebo len tak – pre radosť ♡.
Sú mäkučké ako perník a s bohatou nádielkou maku. Takže jeho milovníci ich určite ocenia 🙂
Mak v nich pochádza z úrodných polí južného Slovenska, na jeho najjužnejšom bode od slovenskej rodinnej farmy, ktorá sa jeho pestovaniu venuje od roku 2011.
Nie je na sklade
Pri objednávke nad 45€ máte dopravu zadarmo.
Zloženie | mak, med, sušené hrozienka, slivkový lekvár, olivový olej, horká čokoláda 60,1% (kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, prírodná bourbon vanilka) |
---|---|
Krajina pôvodu | Slovensko |
Výživové údaje (na 100g) | Energia: 2 507,72 kJ / 598,13 kcal |
Hmotnosť | 20g |