Maťka z Healthy Planet, ktorá na Slovensko prináša to najkvalitnejšie lyofilizované ovocie, sa rozhodla osloviť slovenských čokolatierov s prosbou namočiť ho do kvalitnej slovenskej čokolády.
Výrobcu, ktorý by garantoval produkt bez éčok, hľadala dlho. Väčsina sušeného ovocia v čokoláde je totiž potieraná leštiacou zložkou – aby bolo na pohľad krásne, leské lepšie predajné. Leštiaca látka je zmesou dvoch éčok: arabská guma E414 a šelak E904, ktorý je živočíšneho pôvodu, častokrát vyrábaný z hmyzu! Maťka toto ale nechcela a zaumienila si priniesť na slovenský trh ovocie máčané v čokoláde, ktoré bude bez akýchkoľvek umelých prísad. Pokus sa podaril a vznikli takéto fantastické poctivé čokoládové produkty! Nie sú síce krásne naleštené, no môžete si byť istí, že obsahujú len to, čo obsahovať majú: kvalitné ovocie a kvalitnú čokoládu.