fbpx

Lahôdkové droždie

Od: 4,50 

Výborný pomocník v kuchyni:

  • dochutí a zvýrazní chuť nátierok, rizota, šalátu, pesta alebo chlebíka s maslom či tvarohom
  • výborné je aj na zahustenie omáčok a prívarkov.

Chuťou a vôňou pripomína parmezán, preto ho na spestrenie jedálnička obľubujú mnohí vegáni. Tým okrem chuti dopĺňa aj bielkovín, ktoré tvoria jeho značnú časť.

  • 250g
  • 500g
Zrušiť výber

Lahôdkové droždie je deaktivované – nedá sa teda použiť na kysnutie. Vyrába sa na substráte bohatom na cukry – môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.

KARBONÁTKY:

  • pridajte 2 lyžice priamo do cesta

DROŽĎOVÁ NÁTIERKA:

  • zmiešame droždie so zmixovaným tofu,
  • olivovým olejom
  • nadrobno nakrájanou cibuľkou
  • a bylinkami

VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA:

  • nakrájanú cibuľku orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja,
  • pridajte 3-4 vajíčka
  • premiešajte
  • dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami
Zloženie

sušené kvasnice
Alergény: lepok

Krajina pôvodu

Francúzsko

Hmotnosť

250g, 500g

Scroll to Top