Lahôdkové droždie je deaktivované – nedá sa teda použiť na kysnutie. Vyrába sa na substráte bohatom na cukry – môže to byť napríklad melasa. Kvasinky Saccharomyces cerevisiae sa nechajú niekoľko dní premnožiť. Potom sa zmes suší do podoby jemných vločiek a pri sušení zľahka ohrieva na teplotu mierne prevyšujúcu 40 ° C, aby sa droždie deaktivovalo.
KARBONÁTKY:
- pridajte 2 lyžice priamo do cesta
DROŽĎOVÁ NÁTIERKA:
- zmiešame droždie so zmixovaným tofu,
- olivovým olejom
- nadrobno nakrájanou cibuľkou
- a bylinkami
VAJÍČKOVÁ NÁTIERKA:
- nakrájanú cibuľku orestujte na 2 lyžiciach olivového oleja,
- pridajte 3-4 vajíčka
- premiešajte
- dochuťte 2 lyžicami lahôdkového droždia, soľou, korením a bylinkami