NAMÁČANIE:
- Aby boli ešte lahodnejšie, skúste ich na 2 hodiny namočiť. Budú o poznanie chutnejšie – takmer ako čerstvo olúpané.
- Namáčané orechy vždy po vyliatí vody naďalej skladujte už iba v chladničke.
PRAŽENIE:
- Do predhriatej rúry na 180 °C dajte plech s rozloženými orieškami.
- Pražte 5- 15 minút.
- Počas tejto doby ich občas premiešajte.
ORECHOVÉ MASLO:
- opražené orechy rozmixujte
- maslo môžete nechať neutrálne a zahusťovať ním napríklad omáčky
- môžete osladiť sirupom a natrieť ho na pečivo
MLSANIE:
- rozmixované kešu orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím, prípadne aj s kakaom
- uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose
ZMRZLINA: rozmixujte nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotanu – fantastická kombinácia!
PESTO: v mixéri premiešajte bazalku, cesnak, štipku soli, olej a kešu oriešky
RIZOTO: vopred namočené oriešky nasekajte a pridajte do zeleninového rizota alebo kuskusu
NÁTIERKY: namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou (kešu oriešky ladia s mrkvou)