fbpx

Kešu

Od: 3,30 

Kešu orechy sú obľúbené vďaka svojej jemne nasladlej chuti. Okrem klasického chrumkania sa dajú využiť:

  • na prípravu jedál exotickej kuchyne (rezance s tofu, opraženou ryžou a curry)
  • do ciest aj krémov studených aj pečených dezertov (prípadne len na posypanie)
  • na ochutenie vášho obľúbeného müsli či raňajkovej kaše
  • ako súčasť ovocných aj zeleninových šalátov
  • na prípravu rastlinného mlieka
  • na výrobu orechového masla
  • 100g
  • 250g
  • 500g
Zrušiť výber

NAMÁČANIE:

  • Aby boli ešte lahodnejšie, skúste ich na 2 hodiny namočiť. Budú o poznanie chutnejšie – takmer ako čerstvo olúpané.
  • Namáčané orechy vždy po vyliatí vody naďalej skladujte už iba v chladničke.

PRAŽENIE:

  • Do predhriatej rúry na 180 °C dajte plech s rozloženými orieškami.
  • Pražte 5- 15 minút.
  • Počas tejto doby ich občas premiešajte.

ORECHOVÉ MASLO:

  • opražené orechy rozmixujte
  • maslo môžete nechať neutrálne a zahusťovať ním napríklad omáčky
  • môžete osladiť sirupom a natrieť ho na pečivo

MLSANIE:

  • rozmixované kešu orechy zmiešajte s rozmixovaným sušeným ovocím, prípadne aj s kakaom
  • uváľajte guľôčky, ktoré následne obaľte v strúhanom kokose

ZMRZLINA: rozmixujte nahrubo nasekané orechy, mrazené banány, med a smotanu – fantastická kombinácia!

PESTO: v mixéri premiešajte bazalku, cesnak, štipku soli, olej a kešu oriešky

RIZOTO: vopred namočené oriešky nasekajte a pridajte do zeleninového rizota alebo kuskusu

NÁTIERKY: namočené orechy rozmixujte so strukovinami alebo zeleninou (kešu oriešky ladia s mrkvou)

Hmotnosť

100g, 250g, 500g

Krajina pôvodu

Vietnam

Zloženie

kešu orechy
Alergény: orechy

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota: 2 537 kJ / 604 kcal
Tuky: 45g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 9,1g
Sacharidy: 33g – z toho cukry: 5,9g
Bielkoviny: 15g
Soľ: 0,03g

Scroll to Top