Táto starobylá pšenica pochádza z oblasti Myjavy, kde sa ekologicky pestuje na brezovských kopaniciach. Dvojzrnka bola jednou z významných plodín po vyše 7000 rokov. Je prastarým predchodcom modernej pšenice a špaldy. Vyrábajú sa z nej aj zdravé celozrnné cestoviny.
Múka z dvojzrnky
3,50 €
Celozrnná múka zo starobylej pôvodnej pšenice má svoju jedinečnú chuť aj vôňu.
Je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou. Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Krajina pôvodu | Slovensko |
---|---|
Hrubosť zrna | hladká, polohrubá |
Hmotnosť | 1kg |
Výživové údaje (na 100g) | Energia 1470 J / 325kcal |
Zloženie | zrno pšenice dvojzrnky |