fbpx

Špaldová múka celozrnná

2,40 

Špaldová celozrnná múka sa vyznačuje nezameniteľnou orieškovou chuťou. Môžete ju použiť namiesto pšeničnej múky do všetkých obľúbených jedál. Je výborná na pečenie chleba, koláčov, zákuskov a iných dobrôt.

Celozrnná múka je výraznejšia ako biele múky, preto je spočiatku vhodné postupne pridávať k bielej múke 1/3 – 2/3 celozrnnej múky než prejdete na celých 100%. Farba pečiva bude prirodzene tmavšia a cesto tuhšie. Nezabudnite, že výrobky z celozrnnej múky sú sýtejšie a trvanlivejšie ako z bežnej múky.

Pomletá na hladko.

  • 1kg
Zrušiť výber

Špaldová pšenica je jednou z najstarších kultúrnych plodín. Dvojitá pleva, ktorá vyžaduje dodatočné lúpanie po zbere, jedinečne chráni zrno pred kontamináciou z prostredia, preto je veľmi vhodné využitie celých zŕn vo výžive.

O výrobcovi

Biomila

Vyrobené zo špaldy pestovanej neďaleko od Trenčína na myjavskom Rudníku, kde je jej pestovanie vybudované na princípoch ekologického poľnohospodárstva. Pre koncept bezobalového predaja založenom na výmene vratných barelov bol pre Biomilu pilotným projektom na Slovensku práve BEZOBALiS. Dnes na jednej objednávke ušetríme približne 500 plastových obalov!
Biomila logo
Krajina pôvodu

Slovensko

Hmotnosť

1kg

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota 1462kJ/346kca
Tluky 2,42g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy 71,12g – z toho cukry 0,89g
Vláknina 7,6g
Bielkoviny 13,66g
Soľ 0,0025g

Zloženie

celozrnná múka z pšenice špaldy z ekologického poľnohospodárstva
Alergény: lepok

Scroll to Top