fbpx

Tekvicové semienka

Od: 1,29 

Konzumácia semienok tekvice nám prináša mnohé benefity, takže sa nebojte zaradiť ich do svojho jedálnička častejšie.

  • len tak na zobkanie (odporúča sa však len jedna hrsť denne)
  • do zeleninových šalátov – rozdrvené alebo celé
  • ako súčasť pečiva alebo krekrov

Tip: Aby sa enzýmy obsiahnuté v nich aktivovali, namočte ich pred konzumáciou na niekoľko hodín do vody. Takto namočené sú skvelou surovinou pre výrobu dresingov a omáčok.

 

  • 100g
  • 250g
  • 500g
Zrušiť výber
Pri objednávke nad 45€ máš dopravu zadarmo.

Tekvicové semienka obsahujú výdatnú porciu bielkovín a zdravých tukov. Aj preto sú obľúbené napríklad pri redukcii hmotnosti. Okrem toho sú v nich zastúpené potrebné sacharidy, železo, omega 3 a 6 mastné kyseliny, vitamíny A, B, C, kyselina listová, železo, mangán, sodík, zinok, horčík a fosfor. Odporúčajú sa aj na podporu imunity, odvodňovanie organizmu, prečisťovanie močového systému, znižovanie vysokého tlaku a cholesterolu.

Tekvica pôvodne pochádza z Ameriky, kde ju pestovali Inkovia. Dnes je bežne rozšírená v Európe, Ázii, Austrálii a Novom Zélande. Tá naša je však slovenská, takže jej uhlíková stopa rapídne klesla.

Hmotnosť

100g, 250g, 500g

Krajina pôvodu

Slovensko

Zloženie

tekvicové semienka lúpané v šupke

Nutričné údaje

Energetická hodnota: 2349 kcal
Tuky: 44,45g – z toho nasýtené mastné kyseliny 8,36g
Sacharidy: 5,99g
Vláknina: 8,8g
Bielkoviny: 40,13g
Soľ: 0,00875g

Scroll to Top