Žerucha

1,65 

Nakličovacia klasika ideálna aj pre tých, ktorí s klíčkovaním ešte len začínajú. Mladé lístky žeruchy sa s obľubou používajú ako prísada do

  • vajec
  • syrov
  • šalátov
  • majonéz
  • zdobenie a ochutenie chleba s maslom

Okrem naklíčených lístkov môžete konzumovať aj lístky dospelých rastlín.

Dostupnosť Na sklade

Pri objednávke nad 45€ máte dopravu zadarmo.

Klíčky žeruchy

  • pôsobia priaznivo v rámci prevencii osteoporózy
  • obsahujú množstvo vitamínov, najmä C a K
  • posilňujú črevnú flóru a imunitný systém
  • pomáhajú srdcu zostať zdravé a silné
  • pomáhajú pri jarnej únave

AKO NA KLÍČKOVANIE

Doba klíčenia: 5-7 dní

Spôsob klíčenia: na nakličovacom tanieriku alebo vate.

Tip: Výhonky by sa mali čo možno najskôr skonzumovať alebo prechovávať max. 2-3 dni v chladničke, aby nezhorkli.

Postup:

  1. Žeruchu bez potreby namáčania dajte do čistej nakličovacej nádoby.
  2. Nechajte 5-6 dňov nakličovať v tme.
  3. Potom nechájte 2 dny na svetle.
  4. Žerucha ľahko tvorí sliz, na ktorom sa rada tvorí pleseň, preto je nutné semienka 2x denne poriadne prepláchnuť čistou vodou.
  5. Semienka musia byť mäkké.
  6. Klíčky nevystavujte vysokým teplotám (ideálne 20 °C), prílišnému vlhku ani priamemu slnku.

 

 

Hmotnosť

30g

Krajina pôvodu

Zloženie

semienka žeruchy

Scroll to Top
Predtým ako odídeš:

prihlás sa na odber nášho newslettera! Získaš tak zľavu 5% na prvý nákup a pravidelnú dávku informácií, noviniek a inšpirácie!