fbpx

Zeleninové čipsy - cviklové

Od: 3,97 

Zeleninové čipsy zo slovenskej zeleniny vyrobené úplne inak, ako ste zvyknutí!

Sú síce fritované, ale iným spôsobom ako poznáte – vákuovo. Na to, aby sa z nich stali chrumkavé krehké lupienky, im tak stačí oveľa nižšia teplota. Vďaka tomu cvikla zostane bez karcinogénov z vyprážania a olej do nej neprenikne, takže sú ľahučké. Naopak, vitamíny, minerály a najmä vláknina ostanú zachované. Na jazyku zanechajú pocit čerstvej a šťavnatej zeleniny. Zeleninové čipsy sú výborné k pivu, vínu, pre návštevy aj rodinné posedenia ako naozaj zdravé chrumkanie.

 

Zrušiť výber
Pri objednávke nad 45€ máš dopravu zadarmo.

PREČO MÁME CVIKLU RADI?

Cvikla v sebe skýva veľa železa, takže je prospešná pri chudokrvnosti. Zároveň pomáha telu železo vstrebať, vďaka čomu sa zlepšuje cirkulácia krvi a červených krviniek. Obsahuje aj betanín betacyanín, ktorý je dôvodom cyklaménovej farby cvikly. Cvikla znižuje krvný tlak, zlepšuje trávenie a metabolizmus. Ak si občas doprajete tučné jedlo, cvikla vám pomôže s ich spracovaním. Navyše, množstvo vlákniny spolu s proteínmi a karbohydrátmi zasýti žalúdok a dodá väčší pocit sýtosti, čo je žiaduce pri redukčných diétach. Obsahuje množstvo kyseliny listovej, čo ocenia najmä budúce mamičky. Cvikla redukuje spotrebu kyslíka pre svaly, takže počas cvičenia ho telo potrebuje menej a vy budete mať viac energie. Starším ľuďom pomáha zachovávať funkciu mozgu a pleť starne pomalšie.

 

Krajina pôvodu

Slovensko

Zloženie

100% cvikla vákuovo fritovaný v oleji z hroznových jadierok

Výživové údaje (na 100g)

Energia: 2144kJ / 511kcal
Tuky: 37g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 42g
Sacharidy: 26g – z toho cukry: 26g
Vláknina: 20g
Bielkoviny: 7,7g
Soľ: 1,3g

Hmotnosť

150g, 60g

ČO JE VÁKUOVÉ FRITOVANIE?

Je to nový spôsob úpravy zeleniny a ovocia, vďaka ktorému sa zelenina stane chrumkavou pri oveľa nižšej teplote ako pri bežnom fritovaní. Vďaka tomu zostane bez karcinogénov a olej do nej neprenikne. Vákuum sa postará o úžasnú chrumkavosť a vitamíny, minerály a najmä vláknina zostanú zachované.

Vákuových fritéz existuje v Európe len niekoľko a jedna z nich je aj na Slovensku. Partička z hornej Nitry sa nápadom vákuovo fritovať inšpirovala v zahraničí a priniesli ho aj k nám. Spočiatku skúšali vákuovo fritovať všeličo, skúmali rôzne teploty, oleje či dĺžky fritovania a po dlhých mesiacoch našli víťazov: mrkvu, petržlen, cviklu a batát vo forme krehkých lupienkov. K ich krehkosti prispieva 100% olej z hroznových jadierok.

Scroll to Top