fbpx

Zeleninové čipsy - petržlenové

Od: 4,99 

Zeleninové čipsy zo slovenskej zeleniny vyrobené úplne inak, ako ste zvyknutí!

Sú síce fritované, ale iným spôsobom ako poznáte – vákuovo. Na to, aby sa z nich stali chrumkavé krehké lupienky, im tak stačí oveľa nižšia teplota. Vďaka tomu petržlen zostane bez karcinogénov z vyprážania a olej do nej neprenikne, takže sú ľahučké. Naopak, vitamíny, minerály a najmä vláknina ostanú zachované. Na jazyku zanechajú pocit čerstvej a šťavnatej zeleniny. Zeleninové čipsy sú výborné k pivu, vínu, pre návštevy aj rodinné posedenia ako naozaj zdravé chrumkanie.

 

Zrušiť výber
Pri objednávke nad 45€ máš dopravu zadarmo.

PREČO MÁME PETRŽLEN RADI?

Nie je to len pekná stredomorská bylinka. Je doslova nabitá vitamínmi! Jedným petržlenom pokryjete 1,5 násobok dennej potreby vitamínu K. Z neho sú zdravé kosti. Vitamín C zasa rozbehne vašu imunitu. Tak ako jeho sestra mrkva, aj petržlen vďaka beta-karoténu porazí voľné radikály a spomaľuje starnutie.

Pôsobí ako prevencia pred obličkovými kameňmi a celkovo dokáže obličky „rozhýbať“. Pomáha proti bolestiam kĺbov a nabíja energiou. Pred cukrovkou nie sú len prevenciou (konzumácia petržlenu znižuje riziko cukrovky o 26%!) a sú užitočným pomocníkom aj v rámci jej liečby.

Krajina pôvodu

Slovensko

Zloženie

100% petržlen vákuovo fritovaný v oleji z hroznových jadierok

Výživové údaje (na 100g)

Energia: 1794 kJ / 431 kcal
Tuky: 21g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 2,1g
Sacharidy: 43g – z toho cukry: 23g
Vláknina: 22g
Bielkoviny: 6,6g
Soľ: 0,14g

Hmotnosť

150g, 60g

ČO JE VÁKUOVÉ FRITOVANIE?

Je to nový spôsob úpravy zeleniny a ovocia, vďaka ktorému sa zelenina stane chrumkavou pri oveľa nižšej teplote ako pri bežnom fritovaní. Vďaka tomu zostane bez karcinogénov a olej do nej neprenikne. Vákuum sa postará o úžasnú chrumkavosť a vitamíny, minerály a najmä vláknina zostanú zachované.

Vákuových fritéz existuje v Európe len niekoľko a jedna z nich je aj na Slovensku. Partička z hornej Nitry sa nápadom vákuovo fritovať inšpirovala v zahraničí a priniesli ho aj k nám. Spočiatku skúšali vákuovo fritovať všeličo, skúmali rôzne teploty, oleje či dĺžky fritovania a po dlhých mesiacoch našli víťazov: mrkvu, petržlen, cviklu a batát vo forme krehkých lupienkov. K ich krehkosti prispieva 100% olej z hroznových jadierok.

Scroll to Top