fbpx

Múka pšeničná Manitoba

3,50 

Talianska múka vyhľadávaná kváskovačmi po celom svete. Je obľúbená pre úžasné vlastnosti veľkého množstva lepku, ktorý sa tvorí počas miesenia. Ideálna je preto na pečenie rôznych nadýchaných kváskových špecialít ako rožky, panettone, coissanty, bagetky či bioška. Výborne pasuje do kvásku lievito madre.

Pomletá na hladko.

Tip: Odporúčame presypať do sklenenej nádoby a uskladňovať pri teplote do 24°C (pokojne aj v chladničke).

  • 1kg
Zrušiť výber
Pri objednávke nad 45€ máš dopravu zadarmo.

Tajomstvo tejto múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.

Krajina pôvodu

Taliansko

Hmotnosť

1kg

Zloženie

pšeničná múka hladká (tip 0) zo pšenice Manital
Alergény: lepok

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota: 1422kJ/ 335kcal
Tuky: 1g – z toho nasýtené mastné kyseliny: 0,2g
Sacharidy: 68,3g – z toho cukor: 0,5g
Bielkoviny: 12g
Vláknina: 2,5g
Soľ: 0,005g

Scroll to Top