Tajomstvo tejto múky spočíva vo vysokom percente nerozpustných proteínov, glutenínu a gliadínu (75%). Pri kontakte s vodou začne gliadín produkovať lepok. Lepok vytvorí pevnú, elastickú sieťku umožňujúcu stúpanie cesta a tvorenie “bubliniek” zodpovedajúcich za jemnosť, nadýchanosť cesta.
Múka pšeničná Manitoba
3,50 €
Talianska múka vyhľadávaná kváskovačmi po celom svete. Je obľúbená pre úžasné vlastnosti veľkého množstva lepku, ktorý sa tvorí počas miesenia. Ideálna je preto na pečenie rôznych nadýchaných kváskových špecialít ako rožky, panettone, coissanty, bagetky či bioška. Výborne pasuje do kvásku lievito madre.
Pomletá na hladko.
Tip: Odporúčame presypať do sklenenej nádoby a uskladňovať pri teplote do 24°C (pokojne aj v chladničke).
Pri objednávke nad 45€ máš dopravu zadarmo.
Krajina pôvodu | Taliansko |
---|---|
Hmotnosť | 1kg |
Zloženie | pšeničná múka hladká (tip 0) zo pšenice Manital |
Výživové údaje (na 100g) | Energetická hodnota: 1422kJ/ 335kcal |