Zemiakové vločky

Od: 1,27 

Zemiakové vločky sú vlastne pomleté sušené zemiaky. Obľúbené sú najmä pri pečení domáceho zemiakového chleba. Na rozdiel od čerstvých zemiakov neobsahujú veľa vody, takže sú vláčne a striedke dodávajú mäkkosť. Sčasti pomáhajú aj pomalšiemu tvrdnutiu chlebíka a cestu dodávajú jemne smotanovú chuť.

  • pečenie zemiakového chleba
  • zahustenie polievok a omáčok
Zrušiť výber
Pri objednávke nad 45€ máte dopravu zadarmo.

Zemiakové knedličky

  1. Zemiakové vločky (100g) zmiešajte s 2 vajcami, vodou (3-4dcl) a primeraným množstvom polohrubej múky.
  2. Vypracujte tuhé cesto.
  3. Nakrájajte na knedličky.
  4. Tie varte v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
  5. Sceďte a prepláchnite vodou.

Výborné na slano aj na sladko.

Zemiakové halušky

  1. Zemiakové vločky (50g) zmiešajte s vodou (3,5dcl).
  2. Nechajte odstáť 5 minút (aby vznikla konzistencia ako pri strúhaných surových zemiakoch).
  3. Pridajte polohrubú múku (500g).
  4. Premiešajte.
  5. Cesto sa má trhať, nie ťahať.

Ingrediencie sú na cca 3 porcie.

 

Krajina pôvodu

Slovensko

Hmotnosť

250g, 500g

Zloženie

100% konzumné zemiaky, voda

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota 1416,91 kJ/338,42 kcal
Tuky 0,27g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,12g – mono nenasýtené mastné kyseliny 0,002g – poly nenanýstené mastné kyseliny 0,078g
Sacharidy 72,7g – z toho cukry 1,71g
Potravinárska vláknina 4,83g
Bielkoviny 10,06g

Scroll to Top
Predtým ako odídeš:

prihlás sa na odber nášho newslettera! Získaš tak zľavu 5% na prvý nákup a pravidelnú dávku informácií, noviniek a inšpirácie!