Táto starobylá pšenica pochádza z oblasti Myjavy, kde sa ekologicky pestuje na brezovských kopaniciach. Dvojzrnka bola jednou z významných plodín po vyše 7000 rokov. Je prastarým predchodcom modernej pšenice a špaldy. Vyrábajú sa z nej aj zdravé celozrnné cestoviny.
Múka z dvojzrnky
3,50 €
Celozrnná múka zo starobylej pôvodnej pšenice má svoju jedinečnú chuť aj vôňu.
Je vhodná ako náhrada bežnej hladkej múky pre ľudí zameraných na zdravú stravu a pre ľudí s potravinovou intoleranciou (nie celiakiou!). Je vyrobená mletím zrna na kamennom mlyne bez následného vysievania, preto obsahuje všetky zložky pôvodných zŕn. Výhodou celozrnnej múky je prirodzený obsah minerálnych látok, vitamínov, nenasýtených mastných kyselín a vlákniny.
Celozrnná múka má vyšší obsah vlákniny, takže jej použitím vylepšíte nutričné vlastnosti vášho jedla.
Krajina pôvodu | Slovensko |
---|---|
Hrubosť zrna | hladká, polohrubá |
Hmotnosť | 1kg |
Výživové údaje (na 100g) | Energia 1470 J / 325kcal |
Zloženie | zrno pšenice dvojzrnky |