Cícer

Od: 1,84 

Strukovina s jemnou orieškovou chuťou a ľahkou krémovou konzistenciou. Obľúbená ako príloha, základ nátierok, polievok, fašírok a ako základ prípravy hummusu.

Príprava: Cícer treba namáčať 4-8 hodín a variť 1-3 hodiny (v tlakovom hrnci cca 40 minút). Zmäkne rýchlejšie, ak bude namočený v slanej vode.

Tip: Po uvarení môžete vodu využiť na vyšľahanie tuhého snehu ako z vaječného bielka. Takýto vegánsky sneh potom môžete použiť na pečenie alebo sladké pusinky.

  • 500g
  • 1kg
Zrušiť výber

Polievka:

  • Rozmixujte cícer so zeleninovým vývarom.
  • Môžete, no nemusíte pridať aj smotanu.

Fašírky:

  • Cícer rozmixujte.
  • Pridajte korenie, bylinky, vajíčko a múku.
  • Vytvarujte placky.
  • Pečte dozlatista z oboch strán.

Slaná pochúťka:

  • Na plech dajte trochu oleja.
  • Pridajte uvarený cícer na oleji
  • Podľa chuti dokoreňte
Hmotnosť

500g, 1kg

Krajina pôvodu

Bulharsko

Zloženie

cícer

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota: 1 445kJ/345kcal
Tuky: 4,6g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6g
Sacharidy: 45g – z toho cukry 11g
Vláknina: 17g
Bielkoviny: 22g
Soľ 0,1g

Scroll to Top