Šošovica červená

Od: 1,33 

Túto zdravú strukovinu si obľúbite aj vďaka tomu, že je uvarená rýchlo – a bez potreby namáčania. Vďaka vysokému obsahu bielkovín je obľúbená najmä u vegetariánov a vegánov. Výborná je do

  • polievok
  • prívarkov
  • kaše
  • nátierok
  • rizota
  • zahusťovanie
  • prípravu jedál indickej kuchyne
  • 250g
  • 500g
  • 1kg
Zrušiť výber

Polievky:

  • Šošovicu pridajte do zeleninovej polievky na záver.
  • Alebo ju rozmixujte na hladký krém s riadnou dávkou horúcej vody a dochuťte.
  • Ak máte radi indickú kuchyňu, pridajte kokosové mlieko a kurkumu.

Kaše/nátierky:

  • Šošovicu uvarte.
  • Rozmixujte a dochuťte
  • Vyskúšajte v kombinácii s lahôdkovým droždím.

Rizoto:

  • Namiesto ryže šošovicu skombinujte s bulgurom a zeleninou. Je to rýchle, zdravé a výborné jedlo!
  • Jesť môžete aj na studeno ako šalát.

Sladká kaša:

  • Šošovicu rozmixujte so smotanou a banánom – ocenia najmä rodičia, ktorí chcú do detí dostať viac bielkovín : )

Placky:

  • Vychladnutú šošovicu zmixujete s bylinkami, cesnakom, cibuľkou, múkou.
  • Vytvorte placky.
  • Upečiete na panvici
Hmotnosť

250g, 500g, 1kg

Krajina pôvodu

Kanada

Zloženie

šošovica červená

Výživové údaje (na 100g)

Energetická hodnota: 1 616kJ/386kcal
Tuky: 2,9g – z toho nasýtené mastné kyseliny 0,4g
Sacharidy: 74,5g – z toho cukry 3,8g
Vláknina: 12,2g
Bielkoviny: 35,2g
Sodík: 0,05g
Soľ 0g

Scroll to Top